3 belangrijke redenen om je verlichting online te kopen

Verlichting in een winkel kopen heeft zeker voordelen. Vooral een showroom is echt wel een meerwaarde. Zo wordt het jou makkelijker gemaakt om je in te beelden hoe het er in je interieur uit zal zien. Toch mogen we niet blind zijn voor de voordelen die online verlichting kopen daar tegenoverstellen. Er zijn heel wat redenen waarom verlichting online kopen zo interessant is.

Webshops hebben veel voordelen te bieden

Online shoppen heeft sowieso een aantal voordelen die klassieke winkels niet hebben. De Europese wetgever vindt terecht dat een verkoop op afstand extra risico’s inhoudt. Je kan het product namelijk niet eerst even uitproberen. Zoiets is uiteraard waar als het gaat over een nieuwe pantalon, maar bij verlichting is dit natuurlijk ook in de winkel zo. Daar hebben ze in Brussel echter geen rekening mee gehouden en daarom reken je bijvoorbeeld ook bij het online kopen van led verlichting op net dezelfde voordelen. Het recht op bedenktijd is daar het beste voorbeeld van. Als de lichttemperatuur toch niet helemaal je ding is of als de dimbare bureaulamp niet helemaal past, gaat het gewoon terug. Veel online verkopers strooien bovendien met extra voordelen, zoals de mogelijkheid om achteraf te betalen. Ook dat heb je in de winkel maar zelden.

Online keuze is veel uitgebreider

Ten tweede is het online assortiment gigantisch en ben je niet beperkt tot de selectie die voor de showroom is gemaakt. Dit kan bevrijdend werken, maar het aanbod kan ook overweldigend zijn. Voldoende keuze- en filteropties is dan ook heel belangrijk. Vanuit dit opzicht is een gespecialiseerde website vrijwel altijd interessanter dan een webshop die van alles en nog wat verkoopt. Gespecialiseerde websites bieden namelijk veel meer filteropties aan en maken het eenvoudiger om geschikte verlichting te vinden.

Dit merk je bijvoorbeeld wanneer je Directlampen.nl bekijkt. Hier zie je dat het aanbod diepgaand is onderverdeeld, eerst in binnen- en buitenverlichting en vervolgens in soorten verlichting zoals hanglampen, plafondlampen en tafellampen. Dit kan je steeds verder verfijnen, bijvoorbeeld op basis van materialen, stijlen en kleuren. En zo vind je snel passende verlichting. Wanneer je dit vergelijkt met een algemenere website zoals Amazon.nl kan het verschil niet duidelijker zijn. Hier kan je filteren op zaken zoals de prijs, de verkoper en het merk, maar dit maakt de keuze er niet eenvoudiger op. Hier kan de ruime keuze net beperkingen opleggen, omdat het moeilijker is om geschikte verlichting te vinden.

Vergelijken loont

Het grootste minpunt van een fysieke winkel is misschien nog wel dat je veel moeilijker kan vergelijken. Je krijgt een prijs te zien en dan kan je enkel maar hopen dat het ook de scherpste prijs is. Spoiler alert: dat is heus niet altijd het geval. Online heb je gelukkig meer vergelijkingsmogelijkheden. Wij namen de proef op de som. We gooiden de Steinhauer Davin 7656ZW in de vergelijkingstool. In de plaatselijke winkel kost deze wandlamp 63 euro. Online was net dezelfde lamp te vinden voor 53,51 euro. Het zal heus niet altijd voordeliger zijn, maar dit weet je pas nadat je de vergelijking hebt gemaakt.

Veel moeite hoeft dit niet te kosten. Er zijn talloze websites waarmee je meteen prijzen kan vergelijken. Let wel op voor affiliate-websites, want deze websites zijn niet altijd even betrouwbaar of volledig. Onder andere Tweakers en Consumentenbond geven wel volledige en betrouwbare prijsinformatie weer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *