Wat is de beste webhosting?

webhosting

Degenen die een website hebben weten dat geen één website of webshop kan draaien zonder webhosting. Wanneer jij een domeinnaam hebt geregistreerd, zul je ook op zoek moeten gaan naar een webhost, die de webhosting voor jou verzorgt. Webhosting wordt aangeboden in verschillende pakketten, maar welke vorm van webhosting is dan de juiste voor jouw situatie? Om hierachter te komen, bekijken we eerst wat webhosting exact inhoudt en welke verschillende soorten webhosting er zijn. Ben jij benieuwd naar meer? Lees dan snel verder!

Wat is webhosting?

Webhosting is een dienst, die ervoor zorgt dat er een ruimte beschikbaar wordt gemaakt waarop jouw website kan draaien. In deze ruimte is het mogelijk om alle gegevens van jouw website op te slaan: informatie, afbeeldingen, video’s en ieder andere vorm van data. De ruimte waarop de data opgeslagen wordt, heet een server (computer). De webhost maakt het vervolgens mogelijk, dat de gegevens op de server toegankelijk worden voor het internet. Dit betekent dat jouw website vanaf dit moment 24/7 te bereiken is.

Welke verschillende soorten webhosting zijn er?

Webhosting wordt vaak aangeboden in verschillende pakketten. Deze pakketten kunnen variëren per webhost, maar over het algemeen zitten de verschillen in de volgende punten:

  • Grootte van de server
  • Het soort CMS systeem
  • Aanvullingen per webhost

De grootte van de server

Hoe meer data jij bezit, hoe groter de ruimte op de server moet zijn. Beginnende websites, of meerdere kleine websites, kunnen dus goed beginnen met een startpakket webhosting. Hier moet je alleen wel rekening houden met de groeimogelijkheden van jouw website. Verwacht jij dat de website snel zal groeien? Bekijk dan of een medium server of een cloud server voor jou interessante opties zijn/

Het soort CMS systeem

Niet iedere webhost heeft toegang tot alle verschillende soorten CMS- of CRM systemen. Een van de meest populaire CMS systemen, is WordPress, vanwege de gebruiksvriendelijkheid. Het is dus raadzaam om jezelf te informeren en te laten adviseren, over de verschillende opties en mogelijkheden voor de CMS systemen. Kies vervolgens een webhost uit, die gespecialiseerd is in jouw gekozen CMS systeem.

Aanvullingen per webhost

Iedere webhost heeft zijn eigen unique selling points. Voor sommige webhosts is dat service, voor anderen het aanbieden van gratis extra’s. Denk bijvoorbeeld aan het krijgen van een gratis mailbox, een SSL certificaat of een gratis verhuisservice. Ga met jezelf na wat voor jou belangrijk is en waar jij meerwaarde uit kunt halen.

Waar moet je op letten bij webhosting?

Zoals je zojuist gelezen hebt, zijn er veel verschillende pakketten webhosting per webhost. Om te bepalen welke voor jou het beste is, kun je jezelf de volgende punten afvragen:

  • Wat is de grootte van mijn website?
  • Wat is het doel van mijn website?
  • Welke service verwacht ik van mijn webhost?

We noemen dit, omdat de prijzen van webhosting variëren. Zo is het mogelijk om al vanaf €1 in de maand webhosting af te sluiten. Wanneer jij service hoog in het vaandel hebt staan, kun je niet verwachten dat jouw wensen vervult worden. Kies dan voor een ander pakket of een andere webhost.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *