Verdien geld met je website

Introductie

Bedrijven proberen op allerlei manieren internetgebruikers te lokken naar hun website in de hoop dat ze daardoor producten van het bedrijf zullen kopen. Een belangrijk kanaal om internetgebruikers te bereiken is uiteraard het adverteren op websites. Hierbij betaalt het bedrijf de webmaster (van de site waar het bedrijf op wil adverteren) voor elke bezoeker, lead of sale die hij genereert via zijn/haar website(s) of zoekmachine campagne. Deze manier van online marketing wordt ook wel “Affiliate marketing” genoemd. Speciale software traceert van welke website de bezoeker komt en logt de resultaten zodat de webmaster van die website (ook wel “affiliate”genoemd) inzage heeft in zijn beloning.

Affiliate netwerken

Vaak wordt een affiliate netwerk ingezet voor dit traceer werk. Deze netwerken houden als intermediair alle transacties bij en zorgen voor de incassering bij bedrijven en voor de betaling aan de webmaster van de site waar geadverteerd wordt. Jij kan je als webmaster aanmelden bij deze affiliate netwerken, ze hebben meerdere bedrijven in hun bestand waardoor jij zelf kan kiezen welke advertentie je op jouw website wil plaatsen. Bij alle advertentie’s waar je uit kan kiezen staat altijd vermeld wat de beloning/vergoeding is.

Verschillende manieren van belonen

Je kan op meerdere manieren geld verdienen met één advertentie. Je kan bijvoorbeeld een beloning/vergoeding ontvangen voor iedere keer dat één van jouw websitebezoekers:
– de advertentie op zijn scherm te zien krijgt;
– op de advertentie klikt;
– een produkt van het bedrijf aankoopt.

Beginnen met geld verdienen

Er zijn op internet ontzettend veel affiliate netwerken te vinden. Om je op weg te helpen vind je hieronder een selectie van affiliate netwerken waar ik goede ervaringen mee heb. Het is aan te raden om je jezelf bij beide netwerken aan te melden zodat je genoeg keuze in advertentie’s hebt zodat je de meest (financieel) interessante advertentie’s kan uitkiezen om op jouw website te plaatsen.

Uitbetalen

Als jouw opgebouwde tegoed een bepaalde drempel heeft bereikt (dit verschilt per affiliate netwerk) dan kun je het tegoed laten uitbetalen. Het wordt dan overgemaakt naar jouw bankrekening. Je kan er ook voor kiezen dat het affiliate netwerk jouw verdiensten automatisch iedere maand overmaakt naar jouw bankrekening.

Veel plezier en succes met de advertentieverdiensten!